tisdag 28 mars 2017

KROPPSARBETE

Solen bara strålar och strålar från en klarblå himmel. 
Jag sitter, eller försöker sitta ute i solstolen. Det är svårt då min värk tagit över varje del av min kropp idag. Sitta, stå, gå. Allt känns och är jobbigt.
Igår gick jsg fram och tillbaka till USÖ. Höll knappt på att ta mig hem pga värk. Hela kvällen satt jag sen under värmefilten. Det är så jobbigt eftersom all glädje försvinner från mig. Kan inte skratta. Bara stöna och stånka. Mina knän orkar inte resa sig upp från fåtöljen. Låter som jag väger 100 kg. 
Idag har jag börjat lite smått att rensa runt uteplatsen. Stå upp, på huk. Ändra läge hela tiden. Vill så mycket men kroppen säger ifrån. 


En kompis sa så smart en gång då jag knotade i rabatten. Tänk så här: im du inte hade kronisk värk så hade du arbetat. Då hade du inte kunnat jobba i rabatten dagtid. Men nu är det ju så att jag går hemma och ser allt som borde göras...
Längtar så efter mitt gamla jag. Min gamla kropp. Ett liv utan värk. 
Som tur är har jag sällskap. 🌱🦋🐞


En liten citronfjäril fladdrar runt mig. Hittar en utslagen gul pensé. Landar på den. Suger i sig nektar. Fladdrar vidare för att åter landa bland penséerna. 


Borde ge lökarna ny jord. Eller i alla fall toppa med ny fräsch jord. Men inte nu. Kan inte ta ett steg till för tillfället. Vänder upp mitt huvud mot solen. Njuter. Varmt och härligt. Koftan åker av. Jag svettas. 


Får be om hjälp med jord ikväll då arbetaren kommer hem. 🌿🌸🌿

DET SYNS UNDER KEPSEN 👌

Små små ljusa fjun växer runt om huvudet. Mitt bak. Sen är det tomt en bit. För att börja växa nedanför öronen och upp till tinningarna. Tomt en bit igen och sen kommer lilla luggen. 
Jag tar på mig min rosa kebba. Köpt på barnavdelningen på XXL, 6 år står det i den. Tur det finns kepsar för mitt lilla huvud 🤗👌


Jag ser att det nu syns hår vid öronen. Jaaaa!!!! Fotar och förstorar. Det är inte endast kritvita strån. Mörka syns vid förstoring. 


All behåring gör att tejpen inte fäster. Så jag ringer min frisör och frågar vad det finns för alternativ. Hon är ledig så jag frågar Hedda istället. Skulle clips funka frågar hon. Oj, jag vet inte?? Stråna är inte så långa, och finns ju inte överallt... Ett band kan fästas på peruken så den håller sig på plats får jag veta. Hmm, tror inte på detta tänker jag då jag fått rid nästa vecka och lägger på. Alla peruker är ju för stora. Hur ska de sitta på plats? Och hur ska jag våga gå ut och lita på att peruken inte flyger av?? 
Avvaktar med att fundera och tar det nästa onsdag på plats istället. 

söndag 26 mars 2017

FÖRNYAD PERUK OCH TINTINLUGG

Idag får jag äntligen hämta min peruk som varit i Thailand i flera veckor nu. 
Ljusa slingor är isydda för att få lite luv i peruken. 


De ljusa slingorna är längre än resterande hår, så jag får ringa frisören för att få det bra. 


Mitt lilla hår växer, så en liten Tintinlugg tittar fram under hörlurarna 😊


Lite svårt är det att få tejpen att fästa på de små hårstråna. Undrar om min frisör har några tips på detta? 

lördag 18 mars 2017

TESTAR NYA MÖRKA HÅRSLINGAN

Jag måste ju börja vänja mig vid lite mörkare hår nu. 


Tänk att det snart är dags. Äntligen!! Få en peruk som passar mitt lilla huvud. Som sitter säkert utan en massa tejp som jag får blåsor av. 
Den 7 april ska jag träffa Jenny på Freedom Hair och hämta ut min peruk. Få den klippt, slingad och stylad på en salong i Helsingborg. 
Så spännande!!
7.000kr har jsg betalat i handpenning. Så 30.000kr återstår. Plus frisörkostnaden. 


Önskar så att Örebro Universitet tar ett nytt möte ang dessa peruker, så de hannar inom ramen för vad vi betalar för att få en peruk idag. 
170kr/peruk. Syntetperuk får jag hämta ut 2 st/år. Äkta 1st/år. Som syntet räknas även Cyber Hair och V Hair (Vital Hair). 

torsdag 9 mars 2017

GALAKVÄLL

Vilken lyx att kunna lämna in peruken på kvällen och hämta ut den dagen efter. Lockig och fin!


Ikväll ska mamma och jag på Örebrogalan. Min systerdotter är nominerad i Årets Ungdomspris. Älskade Jonna 💖 Hennes mamma är allt en bra stolt ängel där upp bland molnen. Åh vad jag önskar hon var här för att uppleva denna stora dag. 
Inte gråta nu!! Ögonen är sminkade!! 


Inatt har min peruk stått och torkad efter att ha blivit upprullad på spolar och ångad. 
Den är sååå fin!! Therese hjälper mig att få bort håret på vänster sida och sätta upp ett spänne. Det blir så himla snyggt!!
Glamourfrisyr ✨


Hoppas nu den blir lika fin på mig. 

Usch, det kliar bara jag ser på peruken. Hoppas så att det ska gå bra hela kvällen. Mössa under och toupétejp på. Både i pannan, vid båda öronen och i nacken. Annars sitter den inte på plats. 

Glitter och glamour. 

Väljer mellan två klänningar. 


Den korta är mer jag. 


Men hur ofta går jag på gala. Once in a lifetime 💃🏼👠🌟

onsdag 8 mars 2017

LITE LJUSA TINNINGAR

De grå tinningarnas charm är ju en välkänd mening. 
Jag själv njuter av ljusa tinningar och njuter av dem. Det går att få tag i de små ljusa hårstråna 😀👍


De är så ljusa att de är svåra att fånga på bild. Så med de svarta hörlurarna på avtecknar de sig bra. De små ljusa hårstråna. 
Mjuka och goa är de. På kvällarna sitter jag och känner och drar i de. Fler på vänster sida än höger är det. 
När jag har min rosa turban på så syns de lite 🤗
Det växer runt öronen och ner mot halsen. Har inget i nacken alls. Men en liten, liten blond Tintin-lugg 😂

Jag ska ju få (köpa) en vacumperuk, Freedom wigs. Då måste alla hårstrån rakas bort flöt att vacumet ska fungera. Ett litet hårstrå medför att luft kommer in, så det gäller att hålla koll när jag fått den.